Bemutatkozás

Néhány gondolat rólam, és a kemence építésről.

Mivel foglalkozom?

Varga Károly vagyok. Több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Kemencéket, kályhákat és kandallókat építek. Egy jól megépített kemence hosszú távú befektetés, hiszen több generációt is kiszolgál, továbbá számtalan ételt elkészíthetünk benne. Egy kemence nem csak használati tárgy, hanem műalkotás is egyben, remekül mutat minden udvaron.

Alapvető építési elv, hogy csak minőségi alapanyagokat használjunk hozzá. Nem mindegy a választott tégla típusa és a használt habarcs, mivel ezek a sütés során magas hőmérsékletnek lesznek kitéve. Sőt, még az első alkalommal történő helyes felfűtésnek is kiemelt fontossága van.

A kemencék különböző méretűek és formájúak lehetnek, a megrendelő igényeinek megfelelően. Számos főzési lehetőséget kínálnak, süthetünk benne húst, pizzát, kenyeret, de akár süteményt is.

Mennyibe kerül?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni. Különbség van kemence és kemence között. Fontos szempont a méret, illetve az, hogy milyen kiegészítőkre van szüksége (pl. munkaasztal, grillező, de akár egy komplett kerti konyhát is megépítek). Az tényleges ár az anyagköltségből és a munkadíjból áll. Sokan kérdezik, hogy általuk vásárolt anyagból is építkezem? Erre a válaszom, hogy attól függ, mert az alapanyagon nem érdemes spórolni. Mivel folyamatos hőhatásnak lesz kitéve, egy gyenge minőségű tégla vagy habarcs ennek nem biztos, hogy tartósan ellenáll. Pontos árakat nem szeretnék, illetve előzetes megbeszélés hiányában nem tudok ezen az oldalon közzétenni, viszont az árajánlat ingyenes, amennyiben komoly érdeklődő, keressen az oldalon szereplő elérhetőségeimen.